Bine ati venit!

Nu neglijati importanta consultarii unui avocat sau a unui consilier juridic!





Oferim asistenta juridica, consultanta juridica, negocieri in domeniul dreptului civil, drept comercial, dreptul familiei, drept international. De asemenea oferim consultanta in retrocedari, infiintare firme, procese de divort sau partaj, procese de mostenire, succesiune, intabulare.






Cautare

joi, 4 februarie 2010

CONTRACTE MUNCA

1. CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA

Contractul colectiv de munca este contractul incheiat intre patron sau organizatia patronala, pe de o parte, si salariati, sau reprezentati prin sindicate ori un alt mod prevazut de lege, de cealalta parte, prin care se stabilesc clauze privind conditiile de munca, salarizarea, precum si alte drepturi ce decurg din raporturile de munca.
PARTILE:
PATRONUL (ORGANIZATIA PATRONALA): persoana fizica sau juridica care angajeaza salariati prin incheierea contractelor individuale de munca.
SINDICATELE (REPREZENTANTII SALARIATILOR): persoane juridice independente, fara scop patrimonial, constituite in scopul apararii si promovarii drepturilor colective si individuale, precum si a intereselor profesionale, economice, sociale, culturale si sportive ale membrilor lor/reprezentanti alesi si mandatati in scopul promovarii si apararii intereselor salariatilor la angajatorii la care sunt incadrati mai mult de 20 de salariati si dca nici unul nu este membru de sindicat.


2. CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA:

Contractul individual de munca este contractul in temeiul caruia o persoana fizica, denumita salariat, se obliga sa presteze munca sub autoritatea unui angajator, persoana fizica sau juridica in schimbul unei remuneratii denumite salariu.
PARTILE:
ANGAJATORUL: partea fizica sau juridica ce poate, potrivit legii, sa angajeze forta de munca pe baza de contract individual de munca.SALARIATUL: persoana fizica ce se obliga sa presteze munca sub autoritatea unui angajator in schimbul unei remuneratii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu